Copa Europa Patí a Vela 1

El Club Nàutic Tamariu organitza la XV Copa d’Europa de Patí a Vela, que es disputarà en aigües del litoral tamariuenc de l’1 al 3 de maig, que correspon a la X edició del trofeu que el club celebra anualment.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Internacional de Patí a Vela, la Federació Catalana de Vela, la Real Federación Española de Vela, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i l’Ajuntament de Palafrugell.

Hi participaran més de cent regatistes de les classes Sènior i Júnior (per joves entre 9 i 18 anys), de Catalunya, Bèlgica, Espanya i França. Si a això, li sumem els membres de l’organització i els acompanyants dels participants, es preveu una assistència d’unes 300 persones directament involucrades a la regata. Els trofeus i la imatge gràfica de la prova han estat creats expressament per l’estudi de creació La Industrial.

La competició ha estat presentada pel president del Club Nàutic Tamariu, Joaquim de Miquel Sagnier, i ha comptat amb la presència d’Albert Gómez, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell; Anna Pujol, presidenta de l’Associació Esportiva Internacional de Patí a Vela (ADIPAV), Joaquim Vencells, regidor d’Esports de Palafrugell i Quim Esteba, director de la regata.

La Copa d’Europa de Patí a Vela, és la culminació a la proposta de l’ADIPAV de donar ressò internacional a una disciplina esportiva tant arrelada a Catalunya.

Des de l’any 2001 en què es celebrà la primera edició a La Rochelle (França), la Copa d’Europa de Patí a Vela, s’ha anat consolidant com el referent internacional més important de la disciplina, juntament amb altres regates tant prestigioses com la International Guido Depoorter Cup que organitza el Club de Vela Sant Antoni cada any, o la International Adipav Cup, regata itinerant que organitza la mateixa associació de regatistes. França i Bèlgica, amb dos campionats celebrats cadascun i Holanda, a part de Catalunya, han estat els països organitzadors de les 14 últimes edicions d’aquesta regata.