El Museu Marítim de Barcelona va ser l’escenari el passat divendres 1 de Febrer del 2019 de la Festa de la Vela Catalana. Els assistents van assistir al reconeixement dels èxits esportius i socials dels esportistes, Clubs i Escoles de Vela de Catalunya.

També s’ha reconegut a totes les institucions que treballen conjuntament amb la Vela Catalana en el desenvolupament de programes de Vela Social, aportant el seu granet de sorra, i sobretot de mar, per construir un món millor per a tothom. Tant és així que, com a novetat, s’ha inclòs un nou bloc – anomenat “Guardons de Vela Social” – dedicat exclusivament a reconèixer la tasca que Clubs, Administracions, Ajuntaments, Fundacions i Entitats desenvolupen conjuntament amb la Federació, amb l’objectiu de contribuir a construir un món més confortable, accesible, igualitari i equilibrat en l’àmbit econòmic, ambiental i dels drets humans.

A la gala hi han assistit al voltant d’unes 400 persones que – juntament amb les votacions dels Directors Esportius, Jutges i Tècnics de la Vela Catalana – han votat i escollit a Jordi Xammar del CN Cambrils i a Bàrbara Cornudella del CN El Balís com a Millors Navegants del 2018.

D’entre els premis atorgats, el Club Nàutic Tamariu va ser guardonat amb la Vela de Bronze 2018, per la seva tasca envers de la vela.

També varen ser premiats el seu regatista Quim Esteba, 2º classificat de la Copa d’Europa de Pati a Vela 2018 i a la seva regatista Nina Esteba com a Campiona de Europa i Campionat de Catalunya del 2018 en categoria de fèmines.

Felicitats i moltes gràcies a la Federació Catalana de Vela, una de les millors gales!